Universell utforming – viktig for noen, bra for alle!

Stortinget vedtok i fjor nye krav til universell utforming. Endringene skal sikre at alle kan bruke våre digitale tjenester, uavhengig av funksjonsevne. Kravene trådte i kraft 1. januar i år og har ei innføringstid på ett år.

Så…

Hvordan står det nå til her ute i kommune-Norge med å oppfylle disse kravene? Tilgjengelighetserklæringen (som er en del av dette) skal være ferdig om knappe 8 måneder (1. februar 2023). Er vi der vi helst burde være?

Vi har invitert Sigbjørn Råsberg fra UUtilsynet tilbake til høstsamlingen for å guide oss videre i arbeidet. Han har blitt bedt om å møte oss med en konkret og praktisk tilnærming.

Eva Kirkevik fra Bergen kommune kommer også for å gi oss eksempler på hvordan man jobber godt med universell utforming.

Til samlingen kommer også journalist og programleder Ronny Brede Aase. Han vil dele av sine erfaringer som svaksynt i et digitalisert Norge. Meningsfull innsikt som vi kan ta med oss som motivasjon inn i arbeidet med tilgjengelighetserklæringen utover høsten.

——————————————-

Meld deg på her: Påmelding til Høstsamling i Kommunik 2022 (google.com)

——————————————–

Antall påmeldte per 24. juni: 54

Frist for påmelding: 15. august (1. juli for overnatting)

Merk!

1) Vi er garantert 90 rom på hotellet frem til 1. juli. Etter den datoen vil vi få tildelt rom etter kapasitet. Dvs. at alle som trenger overnatting må melde seg på så snart som mulig – og innen 1. juli for å være garantert hotellrom. I skrivende stund er det 40 ledige rom.

2) For de som skal delta på kvelden før-arrangementet, 30. august er det per nå kun 2 rom ledig. Derfor viktig å være rask med påmeldingen for de dette gjelder.

Lenke til faglig program: Program og påmelding for Høstsamling 2022 (wordpress.com)

Lenke til sosialt program: Velkommen til Son (wordpress.com)

Vi sees i vakre Son i august ☀️

PS. Har du fått med deg at forsvarssjefen kommer til samlingen? Han skal snakke under temaet «Omdømme og rekruttering». Spennende

Kommentarer er stengt.

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: