Ett minutt før klokken 4 på natten, lille nyttårsaften i 2020, går alarmen hos politiet. Det har gått et skred i Vik i Gjerdrum kommune. Hovedredningssentralen blir varslet. Få minutter senere er brann og helikopter på vei. Samtidig blir ordføreren oppringt. Folk blir kalt inn og krisestab settes. Oslo universitetssykehus går i rød beredskap. Deretter følger varsler til Hæren, Luftforsvaret, Heimevernet, Forsvarets spesialstyrker og Sivilforsvaret.
Klokken 05:18 legger Øst politidistrikt ut første melding på Twitter.
De neste timene og dagene kan hele Norge følge utviklingen av dramaet i ulike kanaler.
– Pressetrykket er helt vilt og vi har håndtert det fra første stund, men det er behov for å få på plass en mer profesjonell struktur nå, svarte ordfører Anders Østensen i en kommentar til kom24.no få dager etter hendelsen.
Hvordan jobber de som står krisen aller nærmest med kommunikasjon når alarmen går? Til å gi oss svaret har vi invitert ordføreren i Gjerdrum, Anders Østensen og innsatsleder i Øst politidistrikt, Roger Pettersen. I tillegg kommer kommunikasjonsrådgiver i Møre og Romsdal politidistrikt og «P5» i politimesterens stab, Eli Anne Tvergrov, for å fortelle hvordan politiet jobber med kommunikasjon.
