SAS – en flying start for kommunereformen

Trondar Lien og Eivinn Ueland

Sommeren 2014 ble de tre kommunene Stokke, Andebu og Sandefjord (SAS) enige om å diskutere en mulig kommunesammenslåing. Et halvt år senere blir det vedtatt at Stokke, Andebu og Sandefjord kommuner slås sammen til Sandefjord kommune fra 1. januar 2017. Eivinn Ueland, informasjonsrådgiver i Sandefjord og Trondar Lien, planrådgiver i Stokke fortalte om denne rekordraske prosessen.

Ueland og Lien trakk fram likeverdige forhandlinger, at ingen har brukt partipolitikk som styrende i forhandlingene, og full åpenhet under hele prosessen som viktige suksessfaktorer.

I tiden fram til vedtaket ble det benyttet mange ulike involerings- og kommunikasjonstiltak. Alt fra folkemøter til nettportal, facebook, pressemeldinger, brosjyre til alle husstander, nettmøter og innbyggerundersøkelser.

Nå er prosessen over i en ny fase. Avgjørelsen er tatt om sammeslåing eller ei. Selv om det fortsatt er det viktig å involvere og oppfordre innbyggerne til å komme med innspill, er det nå viktig å arbeide med de 4500 kommuneansatte. Her må det skapes trygghet gjennom åpenhet, kommunikasjon, informasjon og bygge kultur.

For det videre arbeidet er det opprettet en egen kommunikasjonsgruppe, egen facebookgruppe for alle ansatte i de tre kommunene, nyhetsbrev, nettsider og samlinger.

Bakgrunnsfakta om kommunene
14 kommuner i Vestfold i dag.
Stokke har 11 500 innbyggere, nr. 88 på kommunebarometeret.
Andebu, etablert i 1837, 5800 innbyggere, nr. 93 på kommunebarometeret.
Sandefjord, bystatus 1845, 45 300 innbyggere, nr. 15 på kommunebarometeret.

SAS-kommunereform sitt foredrag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: