Kommunikasjonsstrategi som virker!

Ellen Høstmark BustøEllen Høstmark Bustø er kommunikasjonsdirektør i Vestfold fylkeskommune. På Kommuniks høstsamling i Kristiansand snakket hun om hvordan fylkeskommunen jobbet fram sin kommunikasjonsstrategi.

– Kommunikasjonsstrategien må være forståelig, og den må oppfattes som relevant for den som skal bruke den. Den må være anvendelig, og så må den brukes aktivt, sa Høstmark Bustø.

– Hvem eier strategien? Hos oss skal alle ansatte eie den, og den skal gjelde for både av administrativ og politisk ledelse, fortsatte Høstmark Bustø.

Hun fortalte hvordan prosessen med strategien artet seg. Det ble satt sammen en redaksjonsgruppe som jobbet fram strategien, og den involverte både ansatte og politikere i arbeidet. Dette var arbeid på overordnet plan, ikke på handlingsnivå.

En viktig del av jobben var å kartlegge hvem som er fylkeskommunens interessenter. Vestfold fylkeskommune satte seg også omdømmemål: Fylkeskommune skal være viktig samfunnsutvikler, attraktiv samarbeidspartner, god og profesjonell tjenesteleverandør – og ikke minst: synlig og kjent!

Det ble etablert prinsipper for kommunikasjon med stikkordene åpenhet, helhet, aktiv, inkludering og medvirkning.

Deretter ble det laget en handlingsplan for kommunikasjonsarbeidet. En av de viktigste aktivitetene ble å jobbe fram en helhetlig profil for fylkeskommunen. Det ble etablert nye nettsider, ny ansattportal og en egen kompetanseplan for kommunikasjonsarbeidet.

– Dette kunne ikke ha skjedd uten godt samarbeid med toppledelsen. Strategisk kommunikasjon + toppledelse=sant, sier Ellen Høstmark Bustø.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: