Bli forstått

Julie Brodtkorb 3
– Kommunikasjon er mye mer enn ordene som står i kommunikasjonsstrategien. Kommunikasjon er hele bildet av organisasjonen. Den politiske strategien må legges sammen med kommunikasjonsstrategien og omgjøres til et språk som innbyggerne forstår, sa Julie Brodtkorb og viste til Drammen kommunes helhetlige satsing på Drammen som by.

KOMMUNIKs Sommersamling i Bergen setter klart språk og tydelig kommunikasjon inn i den strategiske sammenhengen. Språket er vårt viktigste verktøy, både muntlig og skriftlig. Valg av ord og uttrykk kan skape barrierer, forvirre, skape distanse og ekskludere. Språk kan også invitere til dialog. Språk er makt – makten skal ikke misbrukes.  

– Å snakke og skrive så innbyggerne forstår er grunnleggende for all kommunikasjon og avgjørende for de demokratiske prosessene, sier Guro Hegna Svensen, leder i KOMMUNIK. Hun innledet samlingen med å understreke at mange hevder at det byråkratiske språket er et demokratiproblem, og at offentlig tåkeprat gjør politiske prosesser, planer, utredninger og saksfremlegg lite tilgjengelige for innbyggerne.

Brodtkorb la all tvil til side da hun med stort trykk vektla at kommunikasjon må være representert i ledergruppen.
– Kommunikasjon er svært viktig i enhver organisasjon, på linje med finans, jurist, personal og andre fagfelt, sa Brodtkorp.

– Alle ønsker å være best mulig – å gjøre en god jobb. Som kommunikasjonsrådgivere kan dere hjelpe de øvrige lederne til å gjøre jobben sin enda bedre. Det handler om hvilket etterlatte inntrykk vi ønsker å gi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Website Built with WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: